terug naar de bingo index de bingo spelregels contact met ons opnemen Facebook Twitter
Bingo Spelregels
Het Bingospel dat we op BingoPagina.nl hebben is een echt multiplayer spel. Dat wil zeggen dat je dus met meerdere mensen tegelijk kunt spelen. In het spel zelf kunt u een keuze maken uit verschillende rooms waar gespeeld kan worden. Er zijn rooms waar u kunt spelen voor 10 euro cent, 25 euro cent maar ook voor 50 eurocent per kaart. Het aantal spelers dat in een room past, is gelimiteerd en afhankelijk van de kaartprijs. Per speler kunnen er maximaal 10 kaarten gekocht worden per speelronde.

Het basisprincipe van het Bingospel berust op het afvinken van in totaal 24 getallen, welke in een raster van vijf bij vijf vakken worden afgebeeld en waarbij het middelste vak altijd leeg blijft. Boven de verticale rijen staan de letters B-I-N-G-O. De getallen die in de B-kolom staan bestaan uit de reeks 1 t/m 15, de getallen die in de I-kolom staan bestaan uit de reeks 16 t/m 30, de getallen in de N-kolom (vier plus 1 leeg) bestaan uit de reeks 31 t/m 45. Getallen in de G-kolom bestaan uit de reeks 46 t/m 60. Tot slot bestaan getallen in de O-kolom uit de reeks 61 t/m 75. De getallen zijn niet op nummervolgorde afgedrukt zodat er heel veel verschillende combinaties mogelijk zijn. Identieke kaarten zullen dan ook nooit voorkomen. Het is natuurlijk wel mogelijk dat er op verschillende kaarten gelijktijdig BINGO valt. Dit geldt voor een volle rij en voor een volle kaart. Als er een gelijktijdige BINGO is wordt het bedrag in de prijzenpot verdeeld over het aantal winnende kaarten. Een speler met twee winnende kaarten zal, indien er ook een speler is met maar 1 winnende kaart , dus tweederde van de pot ontvangen.

Superpot

Naast een pot voor een volle rij en een pot voor de volle kaart hebben we ook een superpot. De superpot loopt op tot een waarde die wij hebben ingesteld en wanneer deze waarde bereikt is dan volgt automatisch de volgende ronde een superronde. Er wordt dan 30% aan de rij vol pot toegevoegd en 70% aan de volle kaart pot. In de superrondes is dus extra geld te winnen zonder dat de kaartprijs wordt gewijzigd.

Speel bingo voor echt geld

Op onze site kan gratis en voor echt geld gespeeld worden maar u kunt natuurlijk alleen geld winnen als er voor de Bingo kaarten betaald wordt. We hebben rooms met kaartprijzen van 10, 25 en 50 Eurocent. Zolang de teller (deze ziet u rechts boven in het speelveld) nog aan het aftellen is, kunnen er maximaal 10 bingokaarten gekocht worden. Om een kaart te kopen kunt u op 1 of meerdere buy knoppen klikken , bovenin het scherm. Het is ook mogelijk om op de knop buy 1 te klikken en telkens een kaart (bij) te kopen. Als u op de knop buy-all klikt kunt u in 1 keer 10 kaarten tegelijk kopen, als uw saldo hiervoor toereikend is. De autobuy knop kunt u gebruiken om in een volgende ronde automatisch een zelfde aantal kaarten te kopen als in de vorige ronde. Speeltegoed storten kan door de play for real button aan te klikken in het cashier menu rechts onderin de pagina. Als u hierop geklikt hebt kunt u de instructies volgen in het scherm

Speel bingo gratis

Als u gratis bingo wilt spelen kunt u op de fun 1 klikken en een ronde kosteloos meespelen. Mensen die gratis spelen hebben slechts voor beperkte duur toegang tot een gekozen bingo room zodat ze niet ongelimiteerd een plaats bezet houden. Als u een tijdje gratis speelt krijgt u een melding een andere room te kiezen of om for real mee te spelen.
Een nieuwe spelronde begint als de teller(rechtsboven op de pagina) afgeteld is tot nul. De teller begint weer te lopen als een ronde is afgelopen.

De prijs die u kunt winnen hangt af van het aantal spelers dat meespeelt en het aantal kaarten dat ze met zijn allen hebben gekocht. Dertig procent van de pot prijs is bestemd voor de patternpot (een volle rij of een ander patroon als afgebeeld), de resterende 70% is voor de pot bij een volle kaart(bingo). In de rechter bovenhoek van de pagina kunt u de stand zien van de patternpot en de bingopot. Mocht het zo zijn dat er meer winnaars zijn dan wordt het prijzengeld verdeeld over het aantal menen dat gewonnen hebben, en indien van toepassing, wordt er ook rekening gehouden met het aantal kaarten waarop een speler gelijktijdig Bingo hadden. Als er een pattern prijs of een bingo prijs gevallen is, dan wordt dit aangegeven via een tekst in de chatbox en door een speciaal geluid. De ruimte op de rechterzijde van het speelscherm geeft zowel de tijd tot de volgende ronde, hoogte van de bingo, en pattern prijs, maar ook de meest recente winnaars aan. Ook treft u hier een lijst aan met mensen die op dat moment online zijn en mensen die meespelen of niet meespelen. Helemaal onderin het scherm hebben we de chat balk waar iedereen berichten kan intypen en de spelers gezellig met elkaar kunnen chatten.
Statistisch gezien geldt dat met hoe veel te meer kaarten er wordt gespeeld, des te meer kans men maakt om prijzen te winnen.

We wensen u veel plezier en succes met het online bingo spel!

© Copyright BingoPagina.nl | Adverteren